Alfa Romeo -pomo ylistää Kimi Räikköstä maasta taivaisiin: ”Homma toimii täydellisesti”

© Kuva: Getty Images

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur kehuu Kimi Räikkösen ja tallin yhteistyön toimivuutta. Vasseur kertoo mustavalkoisen lähestymistavan toimivan molemmille osapuolille hyvin.

Räikkönen siirtyi täksi kaudeksi Ferrarilta sen asiakastalli Alfa Romeolle kahden vuoden sopimuksella.

Suomalaisen kausi on alkanut vahvasti. Hän on ollut kahdeksan kertaa kauden aikana pisteillä ja on kerännyt 31 Alfa Romeon 32 pisteestä.

– Hän on täysin sitoutunut projektiimme. En tiedä oliko hän sitä viimeisenä Ferrari-vuotenaan, koska en ollut siellä, mutta meidän kanssamme homma toimii täydellisesti, Vasseur kehuu Autosportille.

40 vuotta syksyllä täyttävä Räikkönen aloitti F1-uransa kaudella 2001 Alfa Romeon edeltäjällä Sauberilla. Tuon jälkeen hän on voittanut kisoja McLarenilla, Lotuksella ja Ferrarilla, jossa hän voitti myös maailmanmestaruuden.

– Sitoutuminen tarkoittaa sitä, että hän on läsnä tehtaalla pönkittämässä jätkiä eteenpäin. Hän on vaativa. Haluan, että tallissani on joku, joka haluaa tuloksia. Tilanne on hyvä myös insinööreille, mikä on tärkeää.

– Hän ymmärtää kuitenkin, että emme ole Ferrari tai Mercedes. Emme voi korjata kaikkea kahdessa viikossa, Vasseur kertoo.

Vasseur sanookin, ettei voisi olla tyytyväisempi Räikköseen.

– Kun käymme keskusteluita, ne ovat suoria ja mustavalkoisia. Hän tekee auton kanssa loistavaa työtä ja hän on tehtaalla joka ikinen viikko.