Tätä ei voi katsoa herkistymättä: F1-legendalta koskettava ele sairaalle vaimolleen – ojensi kukan autonsa ohjaamosta

Jackie Stewart, formula ykkösten kolminkertainen maailmanmestari ja yksi lajin kaikkien aikojen suurimmista kuljettajista, osoitti suuruutensa Goodwoodin Festival of Speed -tapahtumassa viikko sitten.

Aikakautensa parasta kuljettajaa kunnioitettiin ajotapahtumassa näkyvästi. Skotti ajoi itse vanhaa Tyrrel-autoaan, perässään joukko muita kuljettajia, jotka ohjastivat hänen vanhoja menopelejään.

Stewart on merkittävä henkilö F1-historiassa paitsi ajotaitojensa vuoksi, mutta myös muiden tekojensa ansiosta. Hän oli raivokas turvallisuuden puolestapuhuja aikakaudella, jolloin kuljettajia menehtyi tai loukkaantui lähes joka viikonloppu. Stewartia on pitkälti kiittäminen siitä, että F1 muutti suhtautumistaan turvallisuuteen.

Stewart oikeutetusti mukana: TOP10 F1-historian merkittävimmät henkilöt

Stewart muutti F1-kuljettajien vaatimuksia, tuoden varikolle aivan uudenlaisen ammattimaisuuden. Yhdessä vaimonsa Helen Stewartin kanssa hän ei jättänyt mitään sattumanvaraan, ja juuri siitä syystä hänestä tuli aikakautensa paras kuljettaja.

Jackie ja Helen ovat pitäneet yhtä yli 50 vuotta. Formulamaailman takavuosien hallitsijaparia on kohdannut kuitenkin suuri suru, sillä Helen Stewart sairastaa pitkälle edennyttä dementiaa. Jackie Stewart onkin käyttänyt PR-arvoaan hyödyksi pyrkiessään tukemaan erilaisia dementiasäätiöitä ja tutkimuksia.

Goodwoodissa nähtiin sydämiä sulattanut hetki, kun Stewart pysähtyi hetkeksi radan varteen. Paikalle saapui pyörätuolissa istunut Helen, jolle Jackie ojensi kukan autostaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.