Tallipomo uhoaa: Red Bull mukana MM-taistossa kaudella 2020 ensimmäisestä kisasta lähtien

© Kuva: Getty Images

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner sanoo Motorsportin haastattelussa tallin olevan taistelemassa maailmanmestaruudesta kauden 2020 ensimmäisestä kisasta lähtien.

Hornerin mukaan tästä kaudesta ei ollut odotettavissakaan vielä mestaruusuvuotta. Tallin ehdoton tähtikuski Max Verstappen pystyi kuitenkin ajamaan voiton Itävallan GP:ssä kesäkuun lopulla.

– Max on iso etu meille. Meidän on tuotettava hänelle auto, jolla hän pystyy taistelemaan maailmanmestaruudesta, Horner myöntää suoraan.

– Tiesimme tämän vuoden olevan siirtymävuosi, koska meille tuli uusi moottorikumppani kaikkine integraatioineen, Red Bull -pomo perustelee.

Red Bullin auto on ollut edelliskausina todella hyvä, mutta Renaultin moottorin epäluotettavuus ja vähäinen teho Mercedestä ja Ferraria vastaan maksoi paljon Hornerin mukaan. Nyt hän on luottavainen, että Hondan kanssa kehityskäyrä on ollut riittävä, jotta mestaruudesta voi taistella jo ensi kaudella.

– Se (moottori) on ollut meidän Akilleen kantapää jo vuodesta 2013. 2019 on meille kehitysvuosi. Tavoitteemme on olla mestaruustaistelussa alusta asti kaudella 2020, Horner sanoo.