Emma Kimiläinen antoi uunituoreita kommentteja paalupaikkansa jälkeen SuomiF1-sivustolle.

W Series -sarjan Assenin kilpailun ykkösruudun napannut suomalaistähti on ollut läpi viikonlopun erinomaisessa vauhdissa. Avausharjoitusten kärkiaika lupasi vauhdin olevan kohdallaan, ja sen suomalaiskuski osoittikin nappaamalla ensimmäisen paalupaikkansa kolmannella yrittämällä.

Kimiläinen antoi kommentit paikan päällä lähes välittömästi aika-ajojen päättymisen jälkeen.

– Paalukierros oli ihan hyvä, mutta minulla oli tulossa myös vieläkin nopeampi kierros. Jouduin kuitenkin ruuhkaan, ja sen vuoksi ainakin kolmen kymmenyksen aikaparannus jäi syntymättä. Hyvä kuitenkin, että tulos oli tämä, tyytyväinen Kimiläinen kertoi.

Kimiläisen edellä ajanut kuljettaja oli Megan Gilkes, jota on kiittäminen Kimiläisen loukkaantumisesta kauden avauskilpailussa Hockenheimissa. Varovastikin sanoen hapuillen sarjassa aloittanut kanadalaiskuljettaja sai Kimiläisenkin varovaiseksi.

– On olemassa kuljettajia, joiden perässä pystyy ajamaan luottavaisesti, mutta sitten on kuskeja, jotka voivat olla arvaamattomuudessaan vaarallisia. Jätin suosiolla väliä Meganiin, jotta saisin seuraavan kierroksen kuntoon.

Paalupaikalta kelpaa startata kilpailuun, johon on povattu sadesäätä.

– Märältä starttaaminen on hankala juttu näillä autoilla. Lähtö pitää hoitaa tarkasti, sillä edessä on tiukka vääntö. Kuivalla vauhtia on riittänyt, poutasäätä myös kisaan toivova Kimiläinen muistutti.

W Series -sarjan Assenin kilpailu käynnistyy kello 17.10 Suomen aikaa.

Emma Kimiläinen esitteli W Series -auton ratin SuomiF1-sivustolle

SuomiF1 on paikan päällä seuraamassa Kimiläisen ja kumppaneiden ajoa! Instagram-tilimme ja Moottoriurheilun Olohuone -ryhmämme tuuttaa ulos tavaraa viikonlopun tapahtumista. Ota ne seurantaan. Samalla voit voittaa Kimi Räikkösen Alfa Romeo -lippiksen!