”Mitä enemmän hän yrittää, sitä hitaammin hän ajaa” – tallipomolta kritiikkiä vaikeuksissa olevalle kuskilleen

© Kuva: Getty Images

Red Bullin Pierre Gaslyn tahmea kausi ja uhanalaiseksi muuttunut asema kärkitallissa on ollut viime päivien keskustelunaihe F1-piireissä. Tallipomo Christian Horner lyö lisää painetta ranskalaisen suuntaan.

Täysin Max Verstappenin nuijimalle Gaslylle on annettu vain kolme kilpailua aikaa varmistaa paikkansa säilyminen Red Bullilla. Pistetaulukossa masentavalla 43 pisteen saldollaan kuudentena oleva ranskalainen ei ole päässyt missään vaiheessa sinuiksi autonsa kanssa, minkä seurauksena hän jää vauhdissa ja tuloksissa jatkuvasti tallikaverilleen. Red Bull tutki Pierre Gaslyn F1-auton läpikotaisin – tulokset nihkeitä kuskilupaukselle

Horner kommentoi Gaslyn tilannetta lehdistölle ennen Britannian GP -viikonlopun alkua. Yleensä kuljettajia tuetaan, mutta Horner psyykkaa kuljettajaansa toisella tavoin.

Edellisessä kilpailussa Itävallassa Verstappen ajoi voittoon ja Gasly kierroksen jääneenä seitsemänneksi, vaikka Verstappen tipahti startissa tallikaverinsa taakse.

– Se oli vaikea paikka Pierrelle. Se meni pahasti tunteisiin, sillä hän on ajanut itsensä tilanteeseen, jossa mitä enemmän hän yrittää, sitä hitaammin hän ajaa, Horner latasi Reutersille.

Viime kaudella Toro Rossolla hyvin ajanut Gasly nauttii vielä Hornerin luottamusta.

– Tiedämme hänen olevan kyvykäs kuljettaja, mutta tällä hetkellä hän on kaukana siitä. Hänen ympärillään pyörii tällä hetkellä rajuja spekulaatioita, joten meidän tehtävämme tiiminä on tukea ja auttaa häntä. Hänen pitäisi nyt keskittyä täysin omaan tekemiseensä ja unohtaa data ja vertailu tallikaveriinsa täysin.

Britannian GP:n kisasivut – TV-ajat, tulokset, uutiset, kaikki tarpeellinen!