Max Verstappen ja Charles Leclerc lyttäsivät FIA-pomon ehdotuksen F1-autojen uudistuksesta

© Kuva: Getty Images

Red Bullin ja Ferrarin tähtipilotit Max Verstappen ja Charles Leclerc tyrmäsivät FIA:n johtajan Jean Todtin ehdotuksen sakkauksenestojärjestelmän poistamisesta F1-autoista.

Autourheilun kattojärjestön johtomies sai ajatuksensa nähtyään Verstappenin kisan mentyä miltei pilalle Itävallassa autonsa tekniikan petettyä heti kisan lähdössä.

Red Bullin kilpurista löytyi hollantilaisen onneksi kuitenkin koneen sakkauksen estävä järjestelmä, joka piti auton käynnissä. Verstappen pääsi matkaan ja voitti lopulta koko kisan.

Kuultuaan Todtin ideasta luopua koko järjestelmästä Verstappen oli ymmärrettävän vastahakoinen ajatukselle.

– Eikös se ole aina hyvä pitää auto liikkeessä, vai mitä? Voi sattua huono lähtö, mutta ainakin sitä pääsee liikkeelle. Niin voisi käydä muillekin autoille varikkopysähdyksellä tai muuten vaan. Olisi aika hölmöä menettää auto kisasta tuollaisen vuoksi, formulastara hämmästeli Racefans-sivustolle.

Ferrarin nousevan tähtikuskin Leclercinkin mukaan sakkauksenestosta luopuminen olisi huono liike, kun otetaan huomioon F1-autojen tekniikan taso.

– Mielestäni meillä on jo muutenkin aika paljon rajoituksia sen suhteen, että autot ovat niin monimutkaisia ja meidän on pidettävä ne käynnissä insinöörien avulla. Ehkä voisimme rajoittaa jotain tietoa, mutta olemme rajoitettuja tähän jo pelkästään autojen monimutkaisuuden vuoksi, Leclerc perusteli.

Lähde: Racefans


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.