Hondan moottoriurheilujaoston tekninen johtaja Toyoharu Tanabe hehkutti Max Verstappenin voiton tuntuneen kuin uudelta alulta yhtiönsä F1-historiassa.

Japanilaisen autoyhtiön leirissä tuuletettiin villisti Red Bullin tähtikuskin taisteltua tiensä komeaan voittoon Itävallan GP:ssä sunnuntaina illalla.

Voitto oli kummallekin merkityksellinen useammallakin tavalla. Saavutus oli ensinnäkin Red Bullin ja Hondan liiton ensimmäinen.

Tämän lisäksi kyseessä oli ensimmäinen kerta jopa 13 vuoteen, kun Honda-vetoisella kilpurilla paineltiin palkintokorokkeen korkeimmalle sijalle.

Voiton merkitys näkyi Tanaben kasvoilla Itävallassa. Japanilaisfirman selästä putosi painava taakka, jota se oli kantanut epäonnisista McLaren-vuosista lähtien.

[readmore from=”honda”]

– Olemme olleet taas mukana tässä lajissa jo vuodesta 2015 lähtien, mutta tämä päivä tuntui kuin uudelta alulta. Honda ei tehnyt tätä yksin, joten haluamme antaa tunnustusta myös ulkopuolisille kumppaneillemme, konkaripomo sanoi Racefansille.

– Tämä voitto on myös tapamme sanoa kiitos kaikille faneillemme ympäri maailmaa jatkuvasta tuestaan, Tanabe tunnelmoi.

Pitkään voittoa ei aiota kuitenkaan juhlia. Katseet on suunnattava nopeasti jo tulevaan kisaviikonloppuun, jossa taistelu Ferraria ja Mercedestä vastaan jatkuu entistä tiukempana.

– Meidän on palattava töihin niin pian kuin mahdollista, sillä meidän on yhä kurottava umpeen eroamme nopeimpiin talleihin, Honda-jehu linjasi.

Lähde: Racefans