Nico Rosberg asettui puolustamaan Sebastian Vetteliä Ferrarin tallipäällikön Mattia Binotton arvosteltua kuskiaan alisuorittamisesta.

Nelinkertaisen maailmanmestarin Vettelin tulokset eivät ole olleet kauden puoliväliin mennessä aivan odotetulla tasolla.

Vaikka moni odotti saksalaiselta ärhäkkää MM-haastoa, on Vettel vaikuttanut jääneen jälkeen tallitoveristaan Charles Leclercistä ja jopa Red Bullin päävastuksesta Max Verstappenista.

Ferrarin tallijohtaja Binotto latasi hiljattain suoraa tekstiä ykköspilottinsa rataotteista kauden avauspuolikkaalla.

– Hän on yliajanut. Meidän on oltava rehellisiä ja sanottava, että odotimme häneltä enemmän. Hän ei ole ehkä ollut kisoissa niin hyvä kuin aika-ajoissa, italialainen sanoi.

[readmore from=”vettel sebastian”]

Entinen Mercedeksen mestarikuski Rosberg koki maanmiehensä arvostelun kuitenkin kohtuuttomaksi.

– Leclerc vain pitää autosta enemmän ja Vettelillä on vaikeuksia autonsa kanssa. Hänellä on vaikeuksia sen perän kanssa. Sellaisesta hän ei ole koskaan pitänyt uransa mittaan, saksalainen muistutti Sky Sportsin haastattelussa.

– Ferrari ei kykene antamaan hänelle tällä hetkellä autoa, jossa hän kokisi olonsa luontevaksi. Se on vaikea tilanne hänelle, sillä Leclerc on niin hyvässä iskussa, Rosberg analysoi.

– Olen yllättynyt siitä, kuinka suoraan ja avoimesti he ovat puhuneet asiasta julkisesti. Jopa Mattia Binotto arvosteli Vettelin ajamista eilen julkisesti. Se on tylyä, F1-konkari hämmästeli.

Seuraa SuomiF1:tä Instagramissa ja voit voittaa Kimi Räikkösen lippiksen!