Yle: Tommi Mäkinen epäilee – tässä syy Tänakin ulosajoon

© Kuva: Getty Images

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoi Yle Urheilulle Ott Tänakin ulosajon Sardinian rallissa johtuneen todennäköisesti ohjausviasta. Sama vika oli luultavasti myös Jari-Matti Latvalan autossa perjantaina.

Tänak ajoi ulos johtopaikalta Power Stagella ja putosi kokonaistilanteessa viidenneksi.

– Vaikuttaisi nyt siltä, että hammastangossa on jotain vikaa. Luulen, että Jari-Matilla oli sama häiriö perjantaina. Se vetää ohjauksen jumiin. Sitä nyt ryhdytään tutkimaan tarkasti. Emme ole tehneet mitään muutoksia ohjaukseen, eikä hammastangon ohjauksen toimittaja ole raportoinut mitään, Mäkinen kertoi ongelmasta Ylelle.

Rallin MM-sarja jatkuu seuraavaksi Suomessa elokuussa.

– Meillä on siellä ehkä enemmän kotikenttäetua, sillä tuotekehityksemme kokonaisuus perustuu aika pitkälti Suomen olosuhteisiin. Mistä sitä sitten taas koskaan tietää, löytyykö siellä joku seuraava juttu. Niitä näyttää nyt koko ajan löytyvän, Mäkinen jatkoi viitaten tekniikkamurheisiin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.