Kanadan GP:ssä rangaistuksen saanut Sebastian Vettel sanoo F1-sarjan olevan nykyisellään liian säädeltyä. Saksalaistähti kuitenkin säästää tuomariston haukuilta ja myöntää tuntevansa sympatiaa heitä kohtaan.

Vettel sai Kanadassa viiden sekunnin aikasakon, joka pudotti hänet toiseksi. Ferrari on sittemmin valittanut tuomiosta, ja se on tällä hetkellä FIA:n käsittelyssä (uutinen).

– Olen ollut siellä (tuomarihuoneessa) ja he istuvat paperilappusen edessä ja katsovat kisaa. He sanoivat olevansa samaa mieltä kanssani, mutta heidän on toimittava näin. Joten tapa, jolla asioita hoidetaan, on väärä. Nykyään meillä on säännöt kaikelle, turhautunut Vettel sanoi Crashin mukaan.

Nelinkertaisen maailmanmestarin mukaan tiukat säännöt ovat johtaneet siihen, että pienestäkin asiasta ilmoitetaan tuomaristolle.

– Mielestäni nykyään kiinnitämme huomiota sellaisiin asioihin, joista ei ennen välitetty, koska kukaan ei nostanut meteliä. Nykyään metelin nostaminen kannattaa joka asiassa, koska päätökset menevät näin. Tunnen sympatiaa tietyllä tapaa tuomareitakin kohtaan.