F1-tallit kokoontuvat tänään aamupäivällä Itävallan GP:n varikolla keskustelemaan ja päättämään, palataanko sarjassa loppukaudesta takaisin viime kauden renkaisiin.

Pirelli muutti renkaitaan täksi kaudeksi siten, että niiden pintakerrosta höylättiin 0,4 millimetriä ohuemmaksi. Tämä ehkäisee renkaiden ”rakkuloitumista” eli ylikuumentumista, mutta tekee niiden saamisesta optimaaliseen kuntoon huomattavasti aiempaa haastavammaksi.

Itävallan GP – TV-lähetysajat, tulokset, uutiset, tilastot, kaikki oleellinen!

Juuri rengasmuutoksen uskotaan olevan syy Mercedeksen ylivoimaan tällä kaudella. Hopeanuolet ovat onnistuneet löytämään renkaille ja autolleen hyvin toimivan ”sweet spotin”, kun taas muut tallit, erityisesti Ferrari, ovat tuskastelleet toimintaikkunan kanssa. Mercedes on voittanut kauden kaikki kisat, saaden yhtä vaille kaikissa kilpailuissa molemmat autot palkintopallille.

Tallit ja FIA kokoustavat tänään keskustellen tänänä mahdollisuudesta palata takaisin viime vuoden rengastyyppiin. Jotta tämä onnistuisi, täytyisi seitsemän tallin kymmenestä äänestää muutoksen puolesta.

Mercedes ei halua muutosta, ja se pakottane asiakastallinsa Williamsin ja Racing Pointin äänestämään sille suotuisaa vaihtoehtoa. Vaa’ankieleksi saattaakin asettua McLaren, joka on Mercedeksen tavoin päässyt tänä vuonna renkaista hyvin kärryille. Se saattaa myös äänestää muutosta vastaan, jolloin vaihdos kauden 2018 renkaisiin jäisi toteutumatta.

Paalupaikka-podcast: Keskustelua Pirellin renkaista ja välitankkauksesta & paljon muuta!