Robert Kubica, joka otti uransa ainoan voiton BMW Sauberilla Kanadan GP:ssä kaudella 2008, narautti Alfa Romeon räikeästä valehtelusta.

Nykyinen Alfa Romeo tunnettiin vielä Sauberina kaudella 2008. Tuolloin BMW oli tallin moottorivalmistaja. Alfa Romeo kertoi Kanadan GP:n alla, että Kubican palkintokorokkeella saama pullo oli säilytetty avaamattomana vuosia BMW:n museolla Münchenissä.

Kubica paljasti tarinan olevan kuitenkin valetta, kun häneltä kysyttiin asiasta.

– Luultavasti sen keksi joku, joka ei ollut siellä vielä vuonna 2008. Meidän mediatyyppimme kysyivät minulta asiasta, koska he halusivat tehdä siitä tiedotteet. Googlasin kuvan palkintokorokkeelta ja lähetin kuvakaappauksena sen heille. Luultavasti tarina on nyt hieman erilainen, nykyinen Williams-kuski kertoi Racefansille.

Kaikesta huolimatta puolalainen toivoo vain hyvää entiselle tallilleen.

– Toivon todella, että heillä on jonain päivänä lisää avattuja samppanjapulloja voitoista tehtaallaan minun pulloni lisäksi.