Hollannin GP reagoi kritiikkiin – rataan tehdään merkittäviä muutoksia helpottamaan ohituksia

© Kuva: Getty Images

Hollannin GP:n järjestäjät ovat ryhtyneet muutostoimiin Zandvoortin radalla. Ensi kaudella järjestettävän Hollannin GP:n näyttämöä pyritään muokkaamaan paremmin nykyisille F1-autoille sopiviksi.

Zandvoortissa on ajettu edellisen kerran Formula 1 -kilpailu vuonna 1985. Rata on vanhoille autoille tehty ja se on ahdas. Tästä syystä sarjan faneilla ja kuljettajilla nousi huoli, että ohittaminen ei olisi mahdollista radalla nykyisillä leveillä autoilla.

Hollannin GP:n urheilujohtaja Jan Lammers paljasti kuitenkin Motorsportille, että rataa muutetaan ohituskelpoisemmaksi.

– Nelosmutka eli Hugenholtz, joka on ylämäessä oleva neulansilmä, muokataan sisäkurvista leveämmäksi. Sama tehdään Hans Ernstin s-mutkalle. Siitä tulee sujuvampi, kun asfalttia lisätään sisäpuolelle, Lammers kertoi.

Lisäksi ohittamista pyritään helpottamaan Indy 500 -voittajan Arie Luyedijkin mukaan nimetyssä pääsuoralle aukeavassa mutkassa.

– Arie Luyendijkin mutka muutetaan hänelle mieleiseksi, sillä mutkaa kallistetaan Indianapolisin tyyliin. Kallistus tapahtuu siten, että sen voi ajaa täydellä kaasulla DRS auki. Toivomme sen lisäävän ohituksia Tarzan-mutkaan.

– Kallistus on 17 astetta, joten mutka on hyvin samanlainen kuin Brasilian viimeinen mutka.

Lisäksi radan nopeaan ja loivaan kolmosmutkaan lisätään laaja turva-alue.