Haasin IT-johtajan Gary Footen mukaan F1-talli hyödyntää autonsa ja insinöörityönsä kehityksessä tekoälyn ja koneoppimisen kaltaisia tekniikoita.

F1-sarja on tunnetusti huippu-urheilun ja korkeimman tason teknologian huipentuma.

Jokainen talli tekee budjettinsa puitteissa kaikkensa kehittääkseen autoaan äärimmilleen viimeisimmän teknologian ja innovaatioiden avulla.

Kaikki päivityksiä ei kuitenkaan nähdä vain moottorin, vaihteistojen ja siipien puolillla.

Osa F1-tallien tärkeimmästä teknisestä kehityksestä tapahtuu kulissien takana tietokoneiden uumenissa.

Tekoäly, koneoppiminen ja big data ovat teknologioita, jotka ovat pinnalla joka alalla.

Haasin yksityistalli ei ole F1-leireistä suurin eikä lähellekään rikkain. Tämän vuoksi amerikkalaiset yrittävätkin panostaa erityisesti tulevaisuuden tekniikkaan saavuttaakseen edes pieniä etuja jättitalleihin verrattuna.

[readmore from=”haas”]

– Käännämme pienen kokokmme voimaksi. Käytämme älykästä teknologiaa ja ketterää lähestymistapaa järjestelmien ja palveluiden nopeaan hyödyntämiseen, Foote avasi ComputerWeekly.com-sivustolle.

– Kilpaurheilussa kaikki seuraavat koko ajan, mitä muut tekevät. Meidän on siis oltava lähes yhden askeleen muita edellä, formulakonkari perusteli.

Haasilla ei ole varaa palkata insinöörien armeijaa suurten tehdastallien tapaan. Ratkaisut on täten löydettävä muualta, mikä yleensä tarkoittaa uusien teknisten ratkaisujen hyödyntämistä.

– Yrityksen vastuulla on pitää henkilömäärä pienenä. Minun on käytettävä jokainen keino ennen kuin menen vaatimaan pomoltani lisää ihmisiä.

Footen IT-osasto vaati muun muassa firmaansa siirtymään nopeasti Microsoftin Windows 7 -käyttöjärjestelmästä uudempaan Windows 10 -versioon.

– Viime kädessä se voitaisiin nähdä hieman riskialttiina strategiana. Me tiedämme sen, liiketoimintamallimme on hieman riskialttiimpi. Riskin mukana tulee kuitenkin palkinto, Foote muistutti.

Lähde: ComputerWeekly.com