Fiat Chrysler on vetänyt pois ostotarjouksen Renaultista. Näin ollen maailman maailman suurin autoyhtymä jää syntymättä.

Uutistoimista AFP:n mukaan Fiat Chrysler vetäytyi tarjouksestaan hieman sen jälkeen, kun Renaultin johtokunta oli jälleen kerran vaatinut päätöksen lykkäämistä. Taustalla oli Ranskan valtio, joka halusi varmistaa neuvotteluin ranskalaisen työvoiman tulevaisuuden.

Renaultin kanssa alliansissa oleva Nissan ei ole ollut mielissään Fiat Chryslerin aikeista. Japanilaismerkki pelkäsi jäävänsä soittamaan toista viulua automerkin päätöksenteossa mahdollisen oston jälkeen.

Yhdistymistä seurattiin tarkasti myös formulapiireissä. Fiat Chrysler omistaa Alfa Romeon, Renaultin ollessa mukana sarjassa omalla tehdastiimillään. Vaikka Ferrari ei enää kuulukaan Fiatin tuoteperheeseen, on sillä vahvat siteet italialaisjättiin. John Elkann toimii sekä Ferrarin että Fiat Chryslerin hallitusten puheenjohtajana.

LUE MYÖS: Ferrari ja Renault samaan omistukseen? – Vaikutukset F1:een mielenkiintoiset

Näkökulma: Renault’n ja Fiat-Chryslerin liitosta ei kannata F1-faneilla innostua – vaikutus formuloihin voi jäädä lähes olemattomaksi