Sähköformulat olleet tappiollista liiketoimintaa – katsojamäärä tuplaantui viime kaudella

© Kuva: Getty Images

Sähköformulasarja Formula E kerää jatkuvasti kasvavaa suosiota yleisön ja autonvalmistajien keskuudessa, mutta taloudellisella puolela tulos on pysynyt tappiollisena.

Sarjan tuorein tilinpäätös kertoo sen tehneen tappiota ennen veroja 22,6 miljoonaa puntaa eli reilut 26 miljoonaa euroa viime tililkaudella. Vuonna 2014 perustettu sarja ei ole ollut mikään rahasampo, sillä vuosien varrella tulos on kertynyt miinusmerkkiseksi 165 miljoonan euron verran.

Suurimpana syynä viime vuoden heikkoon taloudelliseen tulokseen kerrotaan olevan uusien toisen sukupolven autojen kehittäminen ja lanseeraaminen sekä sarjan parissa työskentelevän henkilökunnan määrän kasvattaminen.

Tilinpäätös päättyy heinäkuun viimeiseen päivään, joten siinä ei ole otettu huomioon kuluvaa kisakautta.

Lajilla on antaa myös myönteisiä lukuja viime vuodestaan. Edellisellä kaudella sarjaa seurattiin paikan päällä yli kaksinkertaisesti aiempaan nähden. Uusi huippulukema on nyt 476 000 silmäparia, kun aiemmin luku oli 220 000. Lisäksi sarja houkutteli mukaan toimintaansa muutamia uusia sponsoreita, joista nimekkäimpänä Heineken vaihtoi formula ykköset sähköformuloihin.

Sarjan johtoporras on luottavainen sarjan tulevaisuuden puolesta. Uudet autot ovat osoittautuneet menestykseksi, ja automerkkien kiinnostus lajia kohtaan takaa sille hyvät taloudelliset lähtökohdat tulevaisuutta ajatellen.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.