Jo toinenkin tallipomo ruoskii Monacon F1-kisan tuomaristoa – sätti Red Bull -kuskin sanktiota lepsuksi

© Kuva: Getty Images

Haasin tallipomo Günther Steiner pahoitti mielensä Pierre Gaslyn Monacon kolmen lähtöruudun rangaistuksesta, minkä hän koki olleen liian kevyt tuomio.

Amerikkalaistallin kuski Romain Grosjean tippui Monacon aika-ajojen toisessa sessiossa Red Bull -pilotti Gaslyn estettyä häntä radalla.

Monte Carlon kisan tuomaristo lätkäisi Gaslylle kolmen lähtöruudun rangaistuksen sunnuntain kilpailuun.

Tuomio ei tyydyttänyt Steineria, joka lähetti tulenkatkuiset terveiset Mika Salolle kollegoineen.

– Tätä ei ole edes syytä ottaa esille, sillä kukaan ei tee mitään asian eteen muutenkaan. Mitä tässä voi tehdä? Kuinka monesti minun on sanottava tämä? Se on kuin rikkinäinen levy. Joistain tuomareista ei vain ole tuomareiksi, Haas-jehu raivosi Autosportille.

Steiner koki FIA:n tuomariston kohdelleen aiemmin Grosjeania epäreilusti Bahrainin osakilpailussa. Jenkkitallin pamppu ei näe tuomaritoiminnassa mitään linjaa.

 

– Sanon, miten asia on. Joidenkin tuomarien tulisi lukea sääntökirjoja. Heidän ei olisi tarvinnut antaa Romainille yhden pisteen rangaistusta Bahrainissa. Hän oli väärässä paikassa väärään aikaan.

 

– Tuomarit päättivät silti antaa hänelle rangaistuksen. En tiedä kumpi on väärin, mutta heidän on päätettävä kantansa ja pysyttävä siinä.

– Tuomio ei voi olla sama. Kyseessä oli kaksi täysin erilaista tilannetta. Toisesta tuli seurauksia, toisesta ei. Se oli vain erilainen tapaus, jopa sokea mieskin näkisi sen, Steiner avautui.

Lähde: Autosport