Italialaislähteet kertovat Ferrarin Charles Leclercin saaneen tarpeekseen tallin toimintatavoista.

Ferrarin kausi on ollut jälleen kerran melkoista räpeltämistä taktisella puolella. Yleensä kärsijänä on ollut juurikin Leclerc, kun Sebastian Vettelin kohdalla taktiikka on onnistunut paremmin.

Monacossa Ferrari mokasi totaalisesti. Talli ei laittanut Leclerciä enää uudelleen radalle aika-ajon ensimmäisessä osiossa, koska luuli monacolaisen ajan riittävän jatkoon. Toisin kävi ja Leclerc joutui lähtemään todella kaukaa kisaan. Lopulta uhkarohkea nousu kohti pisteitä koitui 21-vuotiaan lupauksen kohtaloksi ja edessä oli keskeytys.

Formula Passionin mukaan Leclercin lähestymistapa itse kisaan laittoi napit vastakkain Ferrari-johdon kanssa. Leclerc lähti kisaan ajatuksella, että hän nousee kisaan mukaan hinnalla millä hyväns. Ferrarin johto ei olisi kuitenkaan halunnut yhtä uhkarohkeaa tapaa kisaan.

– Monacolaisen taustajoukkojen välit Maranelloon ovat jo lähellä hajoamispistettä, lehti kirjoitti.

Formula Passionin mukaan Leclercin uhkarohkea nousuyritys pisteille oli osittain suunnattu Ferrarin johdolle. Vaikka hän yritti tosissaan nousta pisteille, hurjat ohitusyritykset olivat hiljainen mielenosoitus tallin toimintatavoille.