Fernando Alonson karsiutuminen tämän vuoden Indy500-kilpailusta on tämän hetken kuumin peruna moottoriurheilumaailmassa.

Espanjalaiskuljettaja karsiutui kilpailusta niukkaakin niukemmalal erolla. Lue dramaattinen selvitys eilispäivän tapahtumista täältä. 33 kisaan osallistuvan auton ulkopuolelle jääminen ei silti teknisesti vielä takaa ulos jäämistä sunnuntain kilpailusta.

Indy500-kilpailun säännöt mahdollistavat osto-oikeuden kilpailuun. Karsiutunut talli voi ostaa jonkun toisen legendaariseen mittelöön päässeen auton paikan lähtöluettelosta.

Osto tulisi takuulla Alonsoa ajattavalle McLarenille kalliiksi, sillä maailman suurimpana autokilpailuna osallistumisoikeus kilpailuun on erittäin arvokas. McLaren ehtikin lytätä ajatuksen ostopaikasta tuoreeltaan, mutta aikaa ostolle on vielä.

Moni yksityistalli saattaisi olla kiinnostunut vaihtamaan paikkansa suureen tukkoon riihikuivaa, mikäli hinta olisi oikea.