Fernando Alonso koki jättipettymyksen, kun espanjalainen karsiutui Indy500-kilpailun osallistujajoukosta.

Lauantaina 30 nopeimman kuljettajan ulkopuolelle jäänyt Alonso joutui ottamaan osaa ”Bump Dayhyn”, josta jatkoon pääsisi vielä kolme kuljettajaa jäljellä olleista kuudesta. Kaikki osallistujat saivat yhden neljän kierroksen aikavedon, jonka keskituntinopeus määrittäisi sijoitukset.

Kolmantena ajanut Alonso ajoi sillä hetkellä toiseksi nopeimman ajan, mutta hän tipahti nopeasti viimeiselle kisaan oikeuttavalle sijoitukselle. Tämän jälkeen jäljelle vain vain Kyle Kaiser.

Kaiserin osallistuminen koko tapahtumaan oli vaakalaudalla, sillä miehen sponsorit jättivät hänet vain hetkeä ennen ajojen alkamista. Kaiser tukijoukkoineen sai kuitenkin tarvittavan taloudellisen tuen osallistuakseen tapahtumaan, ja se koitui lopulta Alonson tappioksi.

Kaiserin neljän kierroksen keskituntinopeus oli 0,019 mp/h eli vain 0,030 km/h nopeampi kuin Alonson. Se riitti, ja Alonson kohtaloksi koitui karsiutuminen kilpailusta ensimmäisenä autona.

Kaiserin lisäksi kilpailuun pääsivät myös Sage Karam ja James Hichcliffe. Karsiutujat ovat Max Chilton ja Patricio O’Ward.

Alonso kolaroi autonsa viime viikolla harjoituksissa – katso ulosajo täältä