F1-sarjan kehityksestä huolestuttava arvio: ”Heitä ei saisi päästää siihen rooliin”

© Kuva: Getty Images

Sky Sportsin selostaja ja entinen F1-kuljettaja Martin Brundle ei ole vakuuttunut sarjan tulevaisuudesta sääntöjenlaatimisen suhteen. Brundlen mielestä valtaa on annettu aivan värille intresseille.

Kaudeksi 2021 voimaan astuvia uusia sääntöjä on värkätty jo monta vuotta. Oman lusikkansa soppaan ovat antaneet lähes kaikki intressit, sarjan omistavasta Liberty Mediasta kansainväliseen autoliittoon FIA:aan sekä jopa talleihin.

Brundlen mielestä juuri tallien päästäminen mukaan päätöksentekoon on ollut suuri virhe.

– Olen erittäin pettynyt F1-sarjaan ja FIA:aan, koska Barcelonan varikolla kuulemieni huhujen mukaan asiat eivät etene toivotulla tavalla. Tiimit ovat mukana päätöksentekoprosessissa, mutta heitä ei saisi päästää siihen rooliin. Tallit ajattelevat vain ja ainoastaan omaa etuaan, eivät koko lajin parasta, Brundle toteaa kolumnissaan.

Brundle pelkää, että kaiken bäännön jälkeen radikaaleiksi povatut muutokset jäävät valjuiksi, kun liiallisia muutoksia vieroksuvat tallit pääsevät päsmäröimään päätöksenteossa.

– Aistin, ettei juuri mikään muutu, ja se ei houkuttele lajin pariin uutta verta. Ei uusia tiimejä tai autonvalmistajia, jotka olisivat erittäin tärkeitä koko lajille.  Olemme kuin eristäytynyt saari, jossa kaikki odottavat laskusiltojen laskemista ja uusien ajatusten astumista maaperälle. F1 on 70 vuotta vanha kansainvälinen jättiläinen, ja meidän tehtävämme ja velvollisuutemme on pitää huoli, että laji siirtyy eteenpäin seuraavalle sukupolvelle parempana.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.