F1-sarjan johtajan Chase Careyn mukaan Zandvoort ja Hollanti olivat mainio valinta uuden kilpailun isänniksi maan formulainnon vuoksi.

Moottoriurheilu ja Formula 1 ovat isoja juttuja Hollannissa. Tämän tietävät kaikki lajin historiaan perehtyneet.

Monet pitkän linjat fanit tuulettivatkin epäilemättä suuresti pitkään huhutun Zandvoortin kilpailun paluun F1-sarja kisakalenteriin varmistuttua tiistaina.

Vaikka kisan järjestämisen talouspuolesta ja muista käytännön yksityiskohdista jouduttiinkin neuvottelemaan pitkään, oli paluu Hollantiin Careyn mukaan luonnollinen ratkaisu.

– Meillä on upeaa historiaa Zandvoortissa. Ajoimme täällä kilpaa viimeksi 35 vuotta sitten. Meillä on ollut muutamia mahtavia kisoja täällä ja osa suurimmista sankareistamme on kisannut täällä. Tämä rata on äärimmäisen tärkeä osa Formula 1:tä, F1-pomo hehkutti GP Blogille.

[readmore from=”hollannin gp”]

Formulapomon mukaan Alankomaiden rakkaus formuloita kohtaan painoi paljon Zandvoortin kisaa harkittaessa.

– Hollanti on pieni maa, mutta mikään ei vedä vertoja intohimolle ja palolle (F1:tä kohtaan) täällä. Hollannin energia on vain niin vangitsevaa.

Max Verstappen on varmasti auttanut meitä saamaan uuden ulottuvuuden suosiossa täällä, mutta täältä löytyy vain tiettyä rakkautta lajia kohtaan, joka houkutteli meidät tänne, Carey ylisti.

– Kun tulen joillekin näistä radoista ja näen oranssin värin meren, on se todella erityistä nähtävää, lajipamppu tunnelmoi.

Lähde: GP Blog