F1-sarjan emoyhtiö Liberty Media ilmoitti tehneensä yhteistyösopimuksen Hollywood-näyttelijä Will Smithin viihdeyritys Westbrook Studiosin kanssa.

Liiton myötä F1-kisoissa nähdään enemmän julkisuuden henkilöitä viihdyttämässä yleisöä.

Yhteistyön taustalla on Smithin esiintyminen viime vuoden Abu Dhabin GP:ssä.

Amerikkalaisnäyttelijä nähtiin kisan TV-lähetyksessä näytetyssä komediasketsissä yhdessä Lewis Hamiltonin kanssa. Videolla Smith kidnappasi Mercedes-tähden ja varasti hänen F1-autonsa kisatakseen sillä Abu Dhabin osakilpailussa.

Smith nähtiin pelleilemässä myös F1-varikolla. Mies sai myös kunnian lähettää Hamiltonille onnen toivotukset tiimiradiossa brittikuskin voitettua maailmanmestaruuden kisan päätteeksi.

[readmore from=”liberty media”]

F1-sarjan omistajat innostuivat tempauksen viihdearvosta niin kovasti, että yhteistyötä Smithin kanssa päätettiin jatkaa.

Ensi vuonna formulalähetysten yhteydessä nähdään Libertyn tiedotteen mukaan ”laajasti A-luokan julkimoita, temppuja ja haasteita, joita tukevat live-musiikkiesitykset F1-kisaviikonloppuja isännöivissä kaupungeissa”.

F1-kiima nousussa? Bahrainin formulakisa rikkoi television katsojaennätyksen

Liberty kertoi toivovansa hankkeen tehostavan vuorovaikutusta fanien kanssa. Tavoitteena on myös hankkia uusia kaupallisia yhteistyökumppaneita.

– Rakentaessamme F1:n viihde- ja sisältötarjontaa yhteistyö Willin [Smithin] kanssa on mahtava tilaisuus vetää entistä enemmän tähtiloistoa F1:n ja GP-viikonloppujen pariin ja saada samalla yhä laajempaa yleisöä, kuninkuusluokan kaupallinen johtaja Sean Bratches hehkutti.

F1-sarjan talousluvut julkistettiin – lisääntyneistä tuloista huolimatta tulos jäi karuksi