ESPN-televisiokanavan lähetystä Bahrainin F1-osakilpailusta katsoi Yhdysvalloissa suurempi yleisö kuin koskaan aiemmin.

Formulakauden toinen kierros veti komean määrän väkeä tv-vastaanottimen ääreen viime sunnuntaina suuren rapakon takana.

Keskimäärin 711 000 ihmistä seurasi kisaa suorana ESPN2-kanavalta. Luku oli jopa kolme prosenttia viime vuoden 692 000 ihmisen yleisöä isompi.

Vuoden 2017 kisaan verrattuna yleisöä oli jopa 72 prosenttia enemmän. Tällöin kilpailu näytettiin tosin CNBC-kanavalla.

Bahrainin lähetys veti myös historian toisiksi suurimman yleisön Yhdysvalloissa kisalle, joka näytettiin kaapelikanavalla. Kovempia lukuja kellotti vain Monacon GP, jota katseli jopa 820 000 henkeä viime vuonna.

Jännittäviä uudistuksia! F1-sarjan TV-lähetyksiin luvassa uusia kamerakulmia – ”Vauhti halutaan esiin”

ESPN:n mukaan kauden avauskilpailua Australiassa katsoi suorana 659 000 amerikkalaisen kanavan tilaajaa. Tämäkin lukema oli uusi Yhdysvaltain katsojaennätys Melbournen osakilpailulle.

Samanlaista kasvua ei ole nähty toisella puolella valtamerta. Iso-Britanniassa F1-kisojen katseluluvut ovat olleet rajussa laskussa siitä lähtien, kun kaikki lähetykset siirtyivät maksullisten kanavien taakse.

 

Lewis Hamilton huolestui F1-sarjan pahanenteisestä ilmiöstä Britanniassa – ”Kamala lasku”

Formulakilpailuja näyttävien TV-yhtiöiden asema lajin maailmassa ei ole ainakaan helpottunut lähiaikoina. F1-sarjan omistajakonserni Liberty Media päätti vasta vähentää televisiofirmojen osuuksia sarjan tuotoista.

F1-sarjan omistajien ratkaisu raivostutti TV-yhtiöitä – ”En ole missannut soittoakaan F1:ltä kymmeneen vuoteen, mutta tämä…”

Kaiken lisäksi F1 on joutunut toivottomaan taistoon piraattien kanssa. Lähi-Idän TV-jättiläinen beIn Sports purki vasta sopimuksensa F1-sarjan kanssa kyllästyttyään formuloiden toimettomuuteen kamppailussa laittomasti F1-lähetyksiä jakavia tahoja vastaan.

Karu takaisku! F1-sarja menetti merkittävän yhteistyökumppanin – TV-jätti suuttui piratismista