Formula 1 aikoo muuttaa TV-kameroidensa sijainteja ja kuvakulmia ensi kaudeksi.

F1-sarjan omistavan amerikkalaisyhtiön Libertyn tavoitteena on ollut lisätä kuninkuusluokan kiinnostavuutta kilpaurheiluna etenkin nuorten keskuudessa.

Vaikka tuoreen aerodynamiikkauudistuksen vaikutuksista ei olekaan vielä tietoa, on Libertyllä yksi varma ase jännityksen lisäämiseksi – vauhdikkaat kuvakulmat.

[readmore from=”liberty media”]

F1:n TV-ja mediapäällikön Dean Locken mukaan tarkoituksena on saada nykyisen sukupolven kilpurit näyttämään aiempaa ärhäkämmiltä televisiokuvissa.

– Vuodeksi 2019 on luvassa isosti panosta lajin nopeuden ja autojen vauhdin esittelemiseen. Vauhti halutaan esiin. Kameroiden asennot mietitään uusiksi, Locke kertoi Motorsportille.

– Jos olet katsomossa paikan päällä ne [autot] näyttävät upeilta, vai mitä? Kamerakulmat tai -linssit voivat huijata aika paljonkin. Autot eivät näytä niissä niin dramaattisilta tai nopeilta, Locke perusteli kamerauudistuksen tarvetta.

Kamerakulmien lisäksi F1 on aikeissa lisätä lähetyksiinsä yhä kehittyneempiä grafiikoita.

Jatkossa katsojat saisivat ruutuun tietoa muun muassa renkaiden kulumisesta. Uusien grafiikoiden tuottamiseen hyödynnetään Libertyn mukaan tekoälyä ja koneoppimista.

Lähde: Motorsport