Kiintoisa arvio! Formulakuskiksi päässyt Emma Kimiläinen yllättyi F3-auton tuntumasta

© Kuva: Getty Images

Uuden naisten formulasarjan W Seriesin kuskikokoonpanoon karsinnoista päässyt suomalaiskuski Emma Kimiläinen myönsi yllättyneensä tuoreen kilpurinsa raskaasta ajotuntumasta.

Vaikka muun muassa saksalaisia DTM-rata-autoja työkseen kesyttänyt suomalainen olikin jo hyvin kokenut ja karaistunut kuski, tarjosivat W Series -sarjan karsinnat aivan uuden haasteen.

Kimiläinen pääsi ensi kertaa vuosikausiin formula-auton rattiin. W Seriesin kilpurina toimii F3-sarjan uusin auto, jonka ohjastaminen ei ole aivan kaikista kevyintä liikuntaa.

– Jos totta puhutaan, niin minulle tuli yllätyksenä, että uusi FIA:n F3 auto oli niin fyysinen ajaa. Miehet siinä missä naisetkin ovat valitelleet sen ohjauksen jäykkyyttä ja leveiden eturenkaiden tuomaa pitoa auton keulassa, joka tekee autosta entistä raskaamman kääntää mutkaan, suomalaispilotti kertoi blogijulkaisussaan Korrekin verkkosivuilla.

Formula 3 -autosta ei löydy paljoa tekniikkaa, joihin monet rata-autoluokkien konkarit ovat tottuneet. Kimiläinen ei antanut fyysisyyden kuitenkaan lannistaa, vaan ryhtyi heti opettelemaan uutta ajotapaa.

– Omista formulavuosistani oli 10 vuotta aikaa ja sen jälkeen olen ajanut kilpa-autoja, joissa on ohjaustehostin, joten ei ihme, että auton fyysisyys herätti kuin kylmä suihku konsanaan. Hätää minulla ei kuitenkaan fyysisyyden kanssa ollut, vaan suurin haasteeni oli päivittää ajotekniikka ”koppiautoista” takasin formuloihin, tuore formulakuljettaja vakuutti.

Lähde: Emma Kimiläisen blogi


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.