Mercedes edelleen vakuuttava – Räikkönen ja Alfa Romeo jäivät kauaksi viimeisissä harjoituksissa

© Kuva: Getty Images

Mercedes jatkoi vahvoja otteita Australian GP:n vapaissa harjoituksissa tänä aamuna. Lewis Hamilton ajoi koko porukasta nopeimman ajan jättäen Ferrarin Sebastian Vettelin yli kahden kymmenyksen päähän. Kolmanneksi tullut Vettelin tallikaveri Charles Leclerc jäi britistä lähes puoli sekuntia.

Toinen Mercedes-kuski Valtteri Bottas jäi seitsemänneksi ja hävisi yli sekunnin tallikaverilleen. Bottas tosin oli menettää autonsa hallinnan radan viimeistä edellisessä mutkassa, joten aika on helposti parannettavissa.

Vakuuttavasti viikonlopun aikana esiintynyt Alfa Romeo oli viimeisessä harjoituksessa nuhainen. Kimi Räikkönen oli koko porukan neljänneksi viimeinen. Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzi oli 12:s.

Aika-ajoon valmistavan harjoituksen isoimmat yllättäjät olivat kenties Haas-kuskit. Romain Grosjean ja Kevin Magnussen valloittivat sijat neljä ja viisi jättäen taakseen muun muassa kärkitaistoon povatut Red Bullit.