Formula E -sarjan tähtikuljettajiin lukeutuva Lucas di Grassi ei ole tyytyväinen edellisen kilpailun tapahtumiin. Brassi antoi tunteidensa paukkua Twitterissä, vetäen taistoon mukaan myös muita kuljettajia.

Sanyassa ajetussa kilpailussa riitti säpinää. Di Grassin matkanteko päättyi kilpailun loppuhetkillä keskeytykseen Robin Frijnsin rysäytettyä hänen autoonsa. Onnettomuuden alullepannut tekijä oli Sebastien Buemi, joka sai osumallaan Frijnsin auton riistäytymään kuljettajansa käsistä.

LUE KISARAPORTTI JA KATSO KOHOKOHDAT TÄÄLTÄ

Buemi sai tempustaan aikarangaistuksen, mutta di Grassi oli silti ärtynyt sarjan tuomaritoiminnasta. Aiemmin kisassa hän oli ottanut yhteenä juurikin Frijnsin kanssa, ja brassin mielestä hollantilaiskuljettaja teki radalla vaarallisia temppuja.

[readmore from=”formula e”]

Sarjan kolmannen kauden mestari ja edelliskauden hopeamitalisti di Grassi manasi epätasaista tuomaritoimintaa. Buemin aikarangaistus pudotti häntä vain muutamalla sijalla, vaikka hän tuhosi kahden kuljettajan kisan. Frijns ei saanut puolestaan mitään rangaistusta, vaikka hän vaihtoi brassin mielestä ajolinjaa jarrutuksessa.

Pohjalla oli myös aiemman kilpailun tapahtumat, jossa voitto ratkesi kyseenalaisella peräänajolla. Sähköformuloissa dramaattinen kisa – voittaja tuomittiin syylliseksi kolariin, menetti ykkössijansa

Di Grassi purki tuntojaan Twitterissä. Frijns näpäytti häntä takaisin.

– Haluan tehdä selväksi, etteivät rangaistukset Formula E:ssä ole tällä hetkellä reiluja. Buemi ajoi kahdeksantena, hän osui Frinjsiin [sic] jonka seurauksena me molemmat keskeytimme. Buemi sai aikarangaistuksen, ollen silti kahdeksas. Frijs [sic] ei saanut mitään jarrutusalueella paikkaa vaihtaessaan, di Grassi aloitti.

– Kuinka voit sanoa minun vaihtaneen paikkaa jarrutuksessa, kun et osaa edes kirjoitaa nimeäni oikein? Frijns kävi tölväisemässä.

Lukuisat henkilöt, jopa muutamat muut Formula E -kuskit, ilmaisivat seuraavansa taistoa huvittuneina.

Taistelu jatkui, eikä di Grassi jäänyt pekkaa pahemmaksi.

– Buemi sanoi että teit niin (vaihdoit ajolinjaa), monta kertaa. On parempi soittaa hänelle, di Grassi totesi silmäniskuhymiön kera.

Kaiken nokkapokan keskellä kuljettajat antoivat myös tukea di Grassin alkuperäiselle väitteelle, ettei tuomarilinja ole tällä hetkellä kunnossa.

– Tarvitsemme ankarampia, linjassa olevia rangaistuksia. Niiden tulee olla samat kaikille, Antonio Felix da Costa kirjoitti saaden mukavasti taustatukea.