Bathurstin 12 tunnin kestävyyskilpailussa nähtiin dramaattinen loppuratkaisu, kun kilpailun voitto varmistui aivan viimeisillä minuuteilla.

Kilpailun lopusta muodostui jännittävä sprinttitaisto usean autokunnan kesken turva-auton kerättyä letkan kasaan. Kolmantena edennyt Porschen autokunta #912 Matt Campbellin johdolla taisteli kärkisijoista uhkanaan tuomariston tutkinta aiemmasta ratatapahtumasta radalla.

Tämä ei kuitenkaan estänyt Campbellia jatkamasta tiukkaa taistelua muita vastaan. Varttia ennen 12 tunnin ajoajan tulemista täyteen Campbell nousi kisassa toiseksi rynnäten kärjessä ajaneen Aston Martinin autokunnan perään.

Video: Raju ulosajo Bathurstin klassikkokilpailussa – auto syttyi palamaan, katsoja ensimmäisenä sammutustöissä

Tiukka taisto koki kulminaatiopisteensä aivan kisan päätöshetkillä. Campbell tunki Porschensa Astonia kuljettaneen Jake Dennisin rinnalle legendaarisessa Forrest Elbow -mutkassa nostaen autonsa kisan kärkeen viimeisellä mahdollisella hetkellä. Voitto oli Porschelle ensimmäinen Bathurstissa.

Campbellin lisäksi autokuntaan kuuluivat Dirk Werner ja Dennis Olsen.

Tuomaristo ei ole vielä julkaissut tuomiotaan tai jatkotoimenpiteitä tutkimastaan tilanteesta. Mahdollinen aikarangaistus voi vielä riistää Porschelta voiton.

Katso jännittävän kisan kohokohdat alta tai tästä.