Red Bullin F1-tallin johtajistoon kuuluva Helmut Marko myöntää, ettei tallin jatko sarjassa ole varmaa enää parin vuoden päästä.

Nykyiset tallit sarjaan sitova ”Concorde-sopimus” umpeutuu joulukuussa 2020. Sen jälkeen luvassa on suuria sääntöuudistuksia, jotka saattaisivat mullistaa formulatallien voimasuhteet täysin.

F1-sarjan omistajayhtiö Liberty Media on suunnitellut muun muassa 150 miljoonan dollarin vuotuista kulukattoa, joka koskettaisi kaikkia talleja.

Myös moottorisääntöjä on määrä tiukentaa ja yhdenmukaistaa. Kahden vuoden päästä talleilla olisi vähemmän teknistä vapautta voimayksiköidensä kehityksessä.

Moottorit ja useat muut osat olisivat kaikilla talleilla aiempaa yhtäläisempiä ja tasavertaisempia. Tavoitteena on kaventaa sarjan kasvaneita tasoeroja.

[readmore from=”kulukatto”]

Sarjan kärkitallit ovat tuohtuneet Libertyn aikeista pahemman kerran. Ferrari on uhannut lopettaa sarjassa saman tien, mikäli sääntöuudistus ajettaisi läpi.

F1-pomolta paljastus: budjettikattoa suunnitellaan jo ensi kaudeksi!

Uudet säännöt epäilyttävät myös Red Bullia. Konkaripomo Markon mukaan energiajuomayhtiö jättää päätöksensä F1-tulevaisuudestaan tarkoituksella myöhemmäksi.

– Tällä hetkellä mitään päätöstä ei ole tehty. Meillä ei ole [uusia] sääntöjä, mihinkään yhteisymmärykseen ei ole päästy sarjan kaupallisten oikeuksien haltijoiden kanssa. Meillä ei ole mitään, itävaltalainen sanoi Auto Motor und Sportille.

Formuloiden jättiuudistus hidastaa autoja – ”Ensi vuoden säännöt taas askel taaksepäin”

Lähde: Auto Motor und Sport