Vuoden 2021 F1-autoissa on paljon aiempaa vähemmän downforcea. Formula 1:n moottoriurheilujohtajan Ross Brawnin mielestä ihmisten pitäisi hyväksyä uudistuksen edut.

F1-sarja julkisti aiemmin visionsa vuoden 2021 suurista sääntöuudistuksista. Muutosten keskiössä on ohitusten lisääminen ja yksi helpoimmista tavoista saavuttaa kyseinen tavoite on heikentää formula-autojen aerodynamiikkaa.

Viime viikolla F1 esitteli vuoden 2021 futuristisen autokonseptinsa. Räväkästi muotoillun auton ulkonäkö oli saanut täysin uuden ilmeen.

Yksi selkeimmistä eroista tulee näkymään kuitenkin kilpurin käytöksessä radalla. Brawnin mukaan tulevissa formuloissa on reilusti aiempaa vähemmän downforcea.

– Luulen sen [downforcen] olevan vähemmän kuin nyt. Autot ovat varsin vakuuttavia nyt, mutta jos ne kehittyvät samaa tahtia meidän on jarrutettava sitä [kehitystä]. Ensi vuoden säännöt ovat taas askel taaksepäin, F1-konkari myönsi Racer-julkaisulle.

Brawnin mukaan tallien ja fanien ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan autojen suorituskyvystä. Kaikkea F1-auton downforcea ei ole tarkoitus riistää kerralla.

– Absoluuttinen downforce tulee varmaankin olemaan vähemmän, mutta luulen sen olevan sen tyyppistä downforcea, jonka käytös on kriittisemmän tärkeää kuin absoluuttiset tasot, formulapomo sanaili.

Lähde: Racer