F1-sarjan kärkitallit Mercedes ja Ferrari ottavat kaikki keinot käyttöön taistelussa maailmanmestaruudesta. Italialaistalli on kopioinut Hopeanuolen viime kauden teknisen innovaation uuteen autoonsa.

Mercedeksen uskotaan saaneen viime kauden loppupuolella suurta etua sen esiteltyä uudenlaisen vanteen renkailleen. Ratkaisu aiheutti porua, ja Ferrari oli valmis viemään asian jopa protestin kautta kansainvälisen autoliiton FIA:n käsiteltäväksi. Mercedes jousti, mutta ratkaisua ei koskaan kielletty säännöissä.

Lehti: Mercedeksen uusi tekninen ratkaisu sääntöjen rajamailla – vastaava veto kiellettiin Red Bullilta

Uuden kauden alla Ferrari on päättänyt protestoinnin sijasta ottaa mallia Mercedekseltä. SF90-auton vanteet muistuttavat hyvin paljon Mersun viimevuotisia malleja, mutta Ferrari on vienyt ratkaisunsa vielä pidemmälle.

Auto Bildin mukaan Ferrari on lisännyt vanteessa olevien aukkojen määrää sekä kasvattanut vanteen kehyksen kokoa.

Ferrarin osalta talvitestit ovat menneet toistaiseksi nappiin. Auto on ollut nopea ja luotettava, ja sekä Sebastian Vettel että Charles Leclerc ovat saaneet kasan suuren määrän kierroksia. Asiantuntijat ovat pitäneet myös Ferrarin etusiipiratkaisua Mercedestä ja Red Bullia parempana.

Iskikö Ferrari jättipottiin? ”Mercedeksen ja Red Bullin kehonkieli kertoo syvästä huolesta”

[Autobild] Here you have a closer look at the wheel rim design (the one introduced by Mercedes last year)
tested by Leclerc/Ferrari.

Ferrari has improved that system again. The number of holes was increased as well as the length of the sash profile.

#F1Testing #Ferrari