Iskikö Ferrari jättipottiin? ”Mercedeksen ja Red Bullin kehonkieli kertoo syvästä huolesta”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan talvitestit ovat antaneet ensimmäiset viitteet tallien erilaisista ratkaisuista ja niiden toimivuudesta. Kärkitalleista Ferrari on herättänyt kilpailijoissaan erityistä huolta.

Tämän kauden ratkaisevaksi teemaksi näyttäisivät muodostuneen etusiivet, jotka ovat kokeneet täysmyllerryksen sääntömuutosten myötä. Tallit ovat esitelleet ilahduttavan erilaisia ratkaisuja, joiden paremmuutta ja ominaisuuksia selvitetään kuumeisesti Barcelonan radalla.

Auto Motor und Sportin mukaan sarjan kärkitalleista parhaiten uusista säännöistä näyttäisi hyötyneen Ferrari. Siipi on rakenteeltaan erilainen Mercedeksen vastaavaan (kuva alla), ja saksalaislehden mukaan jopa Hopeanuolten leirissä italialaistallin luomuksesta ollaan huolissaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

– Mercedes ja Red Bull yrittävät säilyä rauhallisina, mutta molempien kehonkieli kertoo syvästä huolesta sen suhteen, että Ferrari on löytänyt heitä paremman ratkaisun, AMuS kirjoittaa.

Toisten tallien ratkaisujen tutkiminen on normaalia toimintaa F1-varikolla, mutta lehden mukaan Mercedes ja Red Bull ovat olleet tavallistakin kiinnostuneempia Ferrarin ratkaisuista.

Mikäli tallit analysoivat niidenkin tarvitsevan vastaavanlaisen ratkaisun, tulee talleilla kiire. Uusien osien suunnittelu ja valmistaminen vie aikaa, minkä lisäksi on olemassa suuri riski, että muutokset vaikuttavat auton suorituskykyyn heikentävästi.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.