F1-tähti pelkää kotikisansa katoavan kalenterista pitkäksi aikaa

© Kuva: Getty Images

Racing Pointin Sergio Perez pelkää Meksikon GP:n katoavan pitkäksi aikaa Formula 1 -sarjan kalenterista, jos se ei pysty tekemään uutta sopimusta F1-johdon kanssa.

Meksikon GP:n tulevaisuus on ollut vaakalaudalla, kun maan uusi presidentti Andres Manuel Lopez Obrador on uhannut valtiontuen lakkauttamista kisalta. Vasemmistolainen Lopez Obrador on korostanut haluaan poistaa köyhyyttä maasta sekä lopettaa valtion rahojen haaskaamisen. Tästä syystä hän haluaa poistaa myös F1-kisan rahoituksen.

Sarjan ainoaa meksikolaiskuskia, Racing Pointin Sergio Pereziä, tilanne huolettaa.

– Toivon todella, että saamme vielä hyviä uutisia. Mielestäni kisa on erittäin tärkeä maallemme ja loistava paikka Formula 1:lle, Perez sanoi Crashin haastattelussa.

Menetetyn kisan saaminen takaisin ei tulisi olemaan helppoa. F1-sarjaan on ollut ehdolla uusia kisoja jonoksi asti, vaikka Liberty Media on aikonut laajentaa sarjaa jopa 25 kisan mittaiseksi nykyisestä 21 kisasta. Varmuudella uudeksi kisaksi on tulossa Vietnamin GP, mutta myös toinen kisa Yhdysvalloissa on mahdollinen. Euroopassa Tanska ja Hollanti ovat olleet kiinnostuneita kisan järjestämisestä.

– Niin moni maa haluaa itselleen kisan, joten kun sen kerran menettää, sen saaminen takaisin on äärimmäisen vaikeaa. Jos menetämme sen, se on luultavastikin tämän loppu. Meidän on odotettava kolmekymmentä tai jopa viisikymmentä vuotta sen saamiseksi takaisin, Perez synkisteli.

Hollannin GP:stä kova taistelu kahden radan välillä