Vaikka Haasin F1-kuski Romain Grosjean toivoisi sarjan marssijärjestyksen muuttuvan välillä, ei hän usko kenenkään kaatavan formuloiden kärkikolmikkoa tänä vuonna.

Keskikastin taistelu on ollut kuninkuusluokassa erittäin mielenkiintoista jo vuosien ajan.

Joka kausi jokin talli yllättää odotettua vahvemmalla suorituskyvyllään ja kipuaa lähemmäksi sarjan kärkeä.

Valitettavasti Mercedeksen, Ferrarin ja Red Bullin muodostamaa kärkiryhmää kukaan ei ole kyennyt haastamaan vuosiin.

Täksi vuodeksi F1-sarja esitteli mittavan sääntöuudistuksen, joka yksinkertaistaa autojen aerodynamiikkaa. Muutoksen tavoitteena on helpottaa ohituksia ja lisätä sitä myöten kisojen jännitystä.

[readmore from=”aerodynamiikka”]

Uudet säännöt voisivat teoriassa lisätä pienempien tallien mahdollisuuksia päihittää Ferrarin ja Red Bullin kaltaisia jättitekijöitä.

Uudistusten vaikutuksia on kuitenkin epäilty laajasti. Jotkut tallit ovat väittäneet saaneensa jo kumottua yksinkertaisempien siipien luoman downforcen puutteen tuulitunnelissa.

Ylivoima loppumassa? Tallipomolta raju ennustus uusien F1-sääntöjen vaikutuksista kärkitalleihin

Keskikastin kärjestä haastavan Haasinkin riveissä ensi kauteen suhtaudutaan kylmän realistisesti.

– F1:n pitää kehittää muidenkin tallien mahdollisuuksia voittaa kisoja, mutta en usko sen tapahtuvan ennen vuotta 2021. Tällä hetkellä luvassa on samaa kuin ennenkin. En usko meidän voittavan Red Bullia, Ferraria tai Mercedestä tänä vuonna, Grosjean myönsi Corriere dello Sportille.

F1-talli järkyttyi formuloiden sääntömuutoksien vaikutuksista – ”Maksoi sekunteja kierrosajoista”

– Ideaalissa tilanteessa oli hienoa, jos useampi talli taistelisi voitoista, sillä mitä järkeä siinä on, että palkintokorokkeella ovat aina samat kuskit, ranskalainen harmitteli.

Lähde: Corriere dello Sport