F1-talli järkyttyi formuloiden sääntömuutoksien vaikutuksista – ”Maksoi sekunteja kierrosajoista”

© Kuva: Getty Images

Racing Point kauhistui hävittyään useampia sekunteja kierrosajoissa testatessaan F1-sarjan uusien sääntömuutosten mukaisia etu- ja takasiipiä.

Formuloiden uudet aerodynamiikkasäännöt ovat herättäneet turhautumista ja huolta varikolla.

Tänä vuonna kaikkien tallien on käytettävä yksinkertaisempia siipiä, jotka tuottavat vähemmän pitovoimaa. Uudistuksen tavoitteena oli helpottaa ohittamista.

Monet tallit ovat vähätelleet sääntöjen potentiaalisia vaikutuksia. Jotkut ovat jopa väittäneet kumonneensa siipien vaikutukset muilla osilla tuulitunnelissa ja simulaattorissa.

Vaikka sääntöpaketin hyödyt ovat vielä hämärän peitossa, ovat haitat Racing Pointin teknisen johtajan Andy Greenin mukaan ikävään selvät.

– Nämä suhteellisen pienet muutokset vaikuttivat auton suorituskykyyn todella paljon. Se oli kova isku. Kun laitoimme sen [auton] ensi kertaa tuulitunneliin, puhuimme muutaman sekunnin häviöistä kierrosajoissa. Auton tasapaino oli myös heikko, Green valitti Motorsportille.

– Se oli pahin mahdollinen lopputulos. Toivottavasti tällä on jotain positiivisia vaikutuksia tiukemman kisaamisen suhteen. Kuten kaikki muutkin, olemme yrittäneet kiivetä ulos tästä kuopasta, johon hyppäsimme näiden uusien sääntöjen kanssa, tekniikkapomo avautui.

Lähde: Motorsport

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.