F1-konkari Robert Kubica suhtautuu teknisten ja taloudellisten vaikeuksien kanssa viime vuonna painineen Williamsin tilanteeseen kylmän realistisesti.

Perinteikkään brittitallin edellinen kausi meni pahasti penkin alle. Auton kehitystyö epäonnistui karusti, eikä Williamsin nuori kuskikaksikko ajanut koko kautena juurikaan kuin jämäsijoista.

Tänä Williams ei pysty luottamaan taloudensa osalta niin vahvasti talliin suuresti sijoittaneen Lawrence Strollin varaan. Kanadalaismiljonääri keskittyy epäilemättä enimmäkseen sijoittajaryhmänsä kanssa ostamaansa Racing Pointin talliin.

Robert Kubica tiedostaa F1-paluunsa vaikeimman haasteen – ”Monet hyvät kuskit joutuneet lähteä”

Kubica lähestyy tulevaa kautta luottavaisin, mutta toisaalta varautunein mielin.

[readmore from=”kubica robert”]

Veteraanikuljettajan mukaan lähes kaikki on kiinni siitä, onko talli saanut loihdittua kasaan aiempaa parempaa kilpuria.

– Williamsin tilanne ei helppo. Sitä on lähestyttävä realistisesti. Toivottavasti talli on tehnyt johtopäätöksiä ja tämän vuoden auto on paljon parempi, puolalainen sanoi Williamsin sponsoriyhtiön PKN Orlenin promootiotilaisuudessa.

– On tärkeää saada hyvä startti kauteen hyvällä autolla, sillä myöhemmässä vaiheessa muita on enää vaikea ottaa kiinni. Aion tehdä parhaani antaakseni parasta mahdollista palautetta tallille. Haluan osoittaa, että kahdeksankin vuoden tauon jälkeen voi olla nopea, Kubica lupasi.

– Toivottavasti talli palaa sinne, minne se kuuluu. Haluan tehdä työni parhaalla mahdollisella tavalla. Siihen tarvitaan kuitenkin nopea auto. Se tekee tehtävän helpommaksi, Williams-kuski arvioi.