Kahdeksan vuoden jälkeen paluun F1-kuskiksi tekevä Robert Kubica tietää, ettei formulapestistään kiinni pitäminen ole helppo tehtävä.

Karmeasta rallionnettomuudesta vuosien ajan kuntoutunut puolalainen teki viime vuonna paluun kuninkuusluokkaan Williamsin testikuskina.

Kubica oli asettanut tavoitteekseen palata vielä kisakuljettajaksi F1:ssä. Vaikka päämäärä vaikutti varsin hurjalta ja melkeinpä epätodennäköiseltä, taisteli veteraanipilotti eteenpäin.

Nyt tavoite on saavutettu. Kubica ylennettiin Williamsin toiseksi kilpakuskiksi Lance Strollin vaihdettua Racing Pointin tallin riveihin.

[readmore from=”kubica robert”]

Mikään ei ole silti itsestään selvää alati muuttuvassa F1:n maailmassa. Kyseistä faktaa Kubica ei aio unohtaa.

– Tavoitteenani ei ole vain päästä F1:een taas sisään, vaan jäädä sinne. Se on kaikista vaikein tehtävä. On monia loistavia kuskeja, jotka ovat joutuneet lähtemään F1:n vain yhden kauden jälkeen, puolalainen sanoi Williamsin sponsorin PKN Orlenin promootiotapahtumassa.

Kubica uskoo kuitenkin itseensä. Paluuta kuljettajan kuntoon on rakennettu pitkään ja analyyttisesti.

– Asetin itselleni realistisia tavoitteita tuleville kuukausille ja olevan varma kyvystäni yltää niihin. Jos en kokisi itseäni valmiiksi, en työskentelisi F1-paluuni eteen, Williams-kuljettaja vakuutti.