Ferrarin F1-talli vahvisti maantaina illalla tallipäällikkönsä Maurizio Arrivabenen jättäneen Maranellon yhteisymmärryksessä tallin kanssa. Tehtävän ottaa kontolleen tallin tekninen johtaja Mattia Binotto.

Huhut Arrivabenen potkuista heräsivät sunnuntaina. Suuren huhumyräkän jälkeen uutinen sai vahvistuksensa – neljä vuotta tallipomon töitä hoitanut italialaiskonkari sai lähteä.

– Neljän vuoden väsymättömän palveluksen ja omistautumisen jälkeen Maurizio Arrivabene jättää tallin. Päätös tehtiin yhdessä yhtiön pääjohdon kanssa pitkien keskustelujen jälkeen, jossa käytiin läpi Maurizion sekä tallin pitemmän tähtäimen henkilökohtaisia intressejä, Ferrarin tiedotteessa kerrottiin.

Tallipäällikön tehtävän ottaa hoitoonsa maanantaista lähtien Ferrarin tekninen johtaja Binotto, joka aloitti italialaistallin riveissä jo vuonna 1995.

Binotto toimi myös Kimi Räikkösen kisainsinöörinä suomalaisen mestaruuskaudella 2007.