SuomiF1-sivuston viidennessä joulukalenteriluukusta paljastuu ohituskimara. Eikä mitä tahansa DRS-siirtymiä, vaan sijoitusparannuksia sieltä parhaasta päästä.

Ohitus on suoritus, josta ei tyylipisteitä jaeta. Siksi tällaisten TOP-listojen tekemiset niistä ovat puhtaasti makuasioita. Lähes jokaiselta fanilta löytyy varmasti omat suosikkinsa, mutta tällä kertaa toimitus päätyi tällaiseen ratkaisuun.

#5 Nelson Piquet & Ayrton Senna, Unkarin GP 1986

Kahden brassilegendan vääntö on komeaa katsottavaa. Piquet runttaa Williamsinsa väkisin Sennan Lotuksen ohitse Hungaroringin radan avausmutkassa komeassa luisussa. Tässä peliliikkeessä on väkevyyttä.

Ohitus on alla olevalla listalla ensimmäisenä. Kaksi seuraavaakin olivat tyrkyllä listallemme, nekin ovat kaunokaisia.

#4 Max Verstappen ja Nico Rosberg, Ison-Britannian GP 2016

Listamme tuorein tapaus on malliesimerkki sarjan tämän hetken röyhkeimmän kuljettajan niistä paremmista ominaisuuksista.

Max Verstappen taikoi kaudella 2016 muutamia loistokkaita märän kelin suorituksia. Brasiliassa nähtiin sadetanssi, josta muistetaan miehen komea ohitus Nico Rosbergista. Mutta nuorukainen suorastaan nöyryytti tulevaa maailmanmestaria jo aiemmin.

Tämä ohitus Silverstonen legendaarisessa mutkayhdistelmässä oli rohkea ja huikea veto.

#3 Nigel Mansell & Gerhard Berger, Meksikon GP 1990

Nigel Mansell esitti urallaan lukuisia huikeita ohituksia. Tämä on eittämättä yksi komeimmista. Meidän mielestämme se tyylikkäin.

Mansell valmistelee hyökkäystään Gerhard Bergeriä vastaan heilumalla puolelta toiselle. Nykysilmään arveluttavaa, mutta tuolloin täysin hyväksyttyä.

Lisäpisteitä ohituksesta: Mansell nousi sillä toiseksi, toiseksi viimeisellä kierroksella.

#2 Juan Pablo Montoya & Michael Schumacher, Brasilian GP 2001

Interlagosin radan avausmutka on tarjonnut vuosien saatossa lukuisia upeita ohituksia. Tässä kolumbialaistaiturin peliliikkeessä on kuitenkin tyyliä.

Nykyaikana Montoyan röyhkeys mutkaan syöksyttäessä ja Schumin ahtaalle laitossa tuottaisi hänelle varmaankin rangaistusken. Mutta tuona aikana tiimiradioon ei itketty jokaista vastustajan tekoa, ja niinpä se oli vain yksinkertaisesti munaa vaativa.

#1 Mika Häkkinen & Michael Schumacher, Belgian GP 2000

The ohitus. Klassikkojen klassikko, jossa Häkkinen yllätti arkkivihollisensa täydellisesti. Alla oleva video on erinomainen, sillä se näyttää tapahtumaketjun jo edelliskierrokselta alkaen.

Schumin röyhkeys sai ”Häkänkin” hieman hermostumaan, mutta lopulta oikeus voitti, Ricardo Zontan suosiollisella avustuksella.