Valkopartainen punanuttuun pukeutuva mieshahmo on joulun tunnetuimpia henkilöitä. SuomiF1-sivuston tämän päivän luukussa tutustutaan F1-varikon henkilöihin, joille parrakkaan hahmon esittäminen kävisi luonnostaan.

Joulukalenterin aiemmat luukut voi käydä aukomassa täältä.

Nick Heidfeld

Aloitetaan kevyellä karvoituksella. ”Quick-Nickin” parta on kunnioitettava, mutta jouluisaksi turhan tumma.

Daniel Ricciardo

Jouluaattona sattui syntymään muuan Lemmy Kilmister. Rocklegendan oma partavarustus oli yhtä katu-uskottava kuin muusikko itsekin. Daniel Ricciardon vuoden 2014 USA:n GP:ssä esittelemä partamuoti on erinomainen kunnianosoitus miehelle.

Henri Pescarolo

F1-sarjassa 1970-luvulla ajanut Henri Pescarolo aloitti kokonaamaparran kasvatuksensa perin käytännöllisistä syistä. Hän halusi piilottaa kasvojensa palovammat, jotka olivat seurasta tuosta moottoriurheilun vaarallisesta ajanjaksosta.

Hurjat 33 kertaa Le Mansin 24 tunnin ajon osallistuneen ja sen neljästi voittaneen ranskalaisen parta on tätä nykyä pitkä ja harmaa, kuin aidolla joulupukilla.

John Watson

John Watson ei kelpaisi enää listalle, sillä parta lähti jo vuosikymmeniä sitten. Tarina siitä täytyy kuitenkin kertoa.

Kilpaillessaan Pensken tallissa komean parran tuolloin omistanut Watson lupasi ajella naamansa sileäksi, jos hän pystyisi nappaamaan parhaimmillaankin keskikastissa roikkuneen tallin autolla voiton.

Tallipäällikkö Roger Pensken suureksi iloksi kauden 1976 Itävallan GP:ssä tämä pieni ihme toteutui. Sunnuntaina juhlittiin kisan voittoa ja lauantaina Watsonin parratonta kuontaloa.

Harald Ertl

Tämä kuva ei tee oikeutta kenties koko F1-sarjan historian komeimmalle parralle. Herrasmieskuski Ertl muistetaan paitsi Niki Laudan hengen pelastamisesta, myös päheästä naamakarvoituksestaan.

Toimittajanakin työskennellyt Ertl täydensi muhkean partansa tyylitellyillä ja vahatuilla viiksillä, joista jopa Daimlerin ja Mercedeksen pääjohtaja Dieter Zetsche olisi ylpeä.

Bernie Ecclestone

Valkoparta vanha ukki! F1-sarjan monikymmenvuotinen johtaja on hankkinut paikan tältä listalta vasta tämän vuoden aikana. Joulupukiksi väri on kerrasta oikea, nyt vain kasvattelemaan sitä, ja jälki on täydellistä.