Tämän päivän luukussa esitellään muutamia erikoissävytteisiä kypäriä F1-sarjan historiasta. Kriteerinä on erikoisuus, joten kauneus ja rumuus eivät riitä tälle listalle pääsemiseksi.

Katso aiemmat luukut täältä.

Heikki Kovalainen

Angry Birds oli hittituote vuonna 2012, kun suomalaisyritys ja Caterhamin suomalaiskuski aloittivat yhteistyön. Tuloksena oli päheä kypärä, joka erottui varmasti joukosta.

Michael Schumacher

Schumacherin uralta muistetaan kaksi erillistä kypärämuotia, ennen ja jälkeen punaista.

Mutta tämä Schumin 20-vuotista taiteilijauraa juhlistanut kypärä Belgiassa 2011 erottuu joukosta. Punainen oli vaihtunut yhden viikonlopun ajaksi kultaan, ja se saksalaismestarin arvolle sallittakoon.

Kimi Räikkönen

Moni kuljettaja on kunnioittanut omalla kypärävärityksellään aiempina vuosina ajanutta esikuvaansa. Muun muassa Valtteri Bottas teki näin Mika Häkkisen suhteen tänä vuonna Monacossa.

Mutta tässä Kimi Räikkösen James Huntille kunniaa osoittavassa kypärässä huomionarvoista on se, että brittimestarin nimikin komeilee isolla kypärän sivussa. Moni muu olisi voinut napata nimen pois omasta versiostaan.

Elio de Angelis

1980-luvulla formulasirkuksessa ajanut italialainen ei omannut erikoista kypäräväritystä. Sen sijaan koko pääsuojus oli erikoisen mallinen.

Lewis Hamilton (ja moni muu) & timanttikoristelut

Monaco on yhtä kuin glamour, ja seurapiireihin kuuluvat oleellisesti myös jalometallit. Ei siis mikään ihme, että jalokiviyritykset ovat tehneet ahkerasti yhteistyötä F1-tiimien kanssa juuri Monacossa.

Lewis Hamilton ja Heikki Kovalainen saivat kypäriinsä melkoisen hinnankorotuksen kauden 2008 kisassa. Jalokiviä oli nähty jo aiemmin, ja myös myöhemminkin monien kuljettajien kypärissä ja jopa autoissa.

Yritysten suureksi kauhuksi arvokiviä tuppaa myös katoamaan viikonlopun aikana.

Jackie Stewart

Lopuksi vielä malliesimerkki lauseesta ”yksinkertainen on kaunista”.

Kolminkertainen maailmanmestari Jackie Stewart kunnioittaa skottilaisia sukujuuriaan näkyvästi. Skottiraita oli olellinen osa hänen kypäräänsä, se näkyy hänen vaatetuksessaan ja myöhemmin myös hänen johtamassaan F1-tallissa.