F1-sarjan ehdottomiin klassikoihin kuuluvan Monzan rataan ollaan tekemässä jättimäisiä uudistuksia.

La Gazzetta dello Sportin mukaan radan profiiliin oltaisiin tekemässä suuria muutoksia kilpa-areenan satavuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2022.

Haluna on tehdä radasta entistä nopeampi, jotta lempinimi ”vauhdin temppeli” olisi maineensa veroinen. Tämän seurauksena radan toinen shikaani oltaisiin poistamassa Lesmon toisesta mutkasta oltaisiin tekemässä nykyistä huomattavasti nopeampi.

Kasvaneiden vauhtien myötä myös radan turva-alueita täytyisi muokata. Myös radalle johtavia teitä ja legendaarista ovaalikallistusta oltaisiin remontoimassa.

Yhteensä muutostöiden hinnaksi on arvioitu hurjat sata miljoonaa euroa. Projekti on vasta suunnitteilla, sillä Italian GP:n jatko on epävarmalla pohjalla. F1-sarjan omistava Liberty Media ei ole vielä vahvistanut radan uutta sopimusta.