Kimi Räikkönen myönsi Turun Sanomille vuosia vanhan huhun todeksi – huippusopimus jäi syntymättä Ferrarin vuoksi

© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen on myöntänyt Turun Sanomille siirtymisensä McLarenilla kaudella 2010 olleen hyvin lähellä. Lopulta kynnyskysymykseksi nousi raha.

Ferrarilla kaudesta 2007 ajnut Räikkönen joutui astumaan syrjään italialaistallista Fernando Alonson tieltä kesken sopimuskauden. Ferrari oli valmis maksamaan suomalaiskuljettajalleen tuntuvan korvauksen paitsi Alonsolle tilan tekemisestä, myös kilpailijaleiriin liittymättömyydestä.

Räikkösen, Alonson ja Ferrarin suhdesoppa kiehui läpi kauden 2009, kunnes Ferrari julkisti loppukaudesta Alonson liittymisen talliin kaudeksi 2010. Tämän jälkeen alkoivat spekulaatiot Räikkösen kohtalosta.

Räikkönen kisasi kaudet 2002-2006 McLarenilla hankkien kannuksensa sarjan parhaimpiin kuuluvana kuljettajana brittitallissa. Tallipomona toiminut Martin Whitmarsh oli avoimesti Räikkösen suuri ihailija, joten monet odottivat suomalaisen palaavan takaisin tuttuun talliin.

Lopulta talli päätyi pestaamaan Lewis Hamiltonin tallikaveriksi Brawn GP:llä sensaatiomaisen MM-tittelin ajaneen Jenson Buttonin. Räikkönen poistui rallimaailmaan, kunnes paluu F1-ympyröihin koetti Lotuksella kaudella 2012.

Syynä alanvaihtoon ja McLaren-sopimuksen syntymättä jäämiseen uskottiin yleisesti olleen rahan ja Ferrarin vaatimuksen, mutta osapuolet vaikenivat asiasta tuolloin. Nyt Räikkönen on rikkonut hiljaisuuden ja myöntänyt Turun Sanomien Heikki Kullalle asian olleen todella näin.

- Olisivat he (McLaren) varmaan sen sitten maksaneetkin, mutta en olisi silläkään sinne mennyt. En nähnyt siinä enää mitään järkeä. Mutta jos he olisivat maksaneet enemmän kuin sen mitä sain Ferrarilta, se olisi kyllä käynyt minulle, Räikkönen kertoi Turun Sanomille.

- Se oli sellainen rahakysymys. Minun ei todellakaan olisi kannattanut mennä sinne, kun sain enemmän tekemättä yhtään mitään. En ollut sentään niin sekaisin, Räikkönen jatkoi.

McLaren oli vielä tuolloni voimiensa tunnossa. Sekä Hamilton että Button napsivat kausina 2010-2012 tukun voittoja ollen mukana maailmanmestaruustaistoissa. Epäluotettavuus ja kuskien virheet edesauttoivat kuitenkin titteleiden karkaamisia Red Bullille ja Sebastian Vettelille.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.