Fernando Alonso ei aio jäädä toimettomaksi ensi vuonna F1-uransa päätyttyä. Kestävyyssarja WEC:n ja Indianapolis 500 -kilpailun lisäksi espanjalaiskonkarilla on mielessään useita muitakin kisoja.

Formulakonkarin ensi vuoden kisakalenteri alkaa saada hiljalleen lisää täytettä. Toyotan riveissä ajettavien kestävyyskisojen lisäksi tiedossa on ainakin legendaarinen Indianapoliksen Indycar-kisa, johon mies osallistui viime vuonnakin.

Vaikka espanjalainen ei vielä paljastanutkaan tarkalleen, mitä kilpailuja tuleva vuosi tuo tullessaan, alkavat suunnitelmat jo muotoutua.

– Ajan vielä paljon lisää [kisoja], mutta tulette kuulemaan niistä yksi kerrallaan, Alonso sanoi Motorsport Weekille.

– WEC-kisojen lisäksi siellä taitaa olla vielä neljä testiä. Jos lasketaan yhteen kolme kisaviikonloppua ja neljä testiviikkoa, siinä on jo seitsemän kesäkuuhun mennessä. Siihen päälle vielä Indycar-testi ja kaksi viikkoa Indy 500:ta, espanjalainen ynnäsi.

Alonson kalenteriin ei mahdu ennen kesäkuuta kuin muutama viikko vapaata.

– Vaikka vaikuttaisi siltä, ettei siinä ole kovinkaan monta kisaa, kuuluu siihen paljon kisavalmisteluja. Odotan sitä innolla. On mukava palata Indianapolisiin, konkarikuski hehkutti.

Lähde: Motorsport Week