Renault’n tallipäällikkö Cyril Abiteboul myöntää keskikastin tärkeimpien vastustajiensa joukkoon kuuluvan Hondan nostaneen tasoaan merkittävästi tänä vuonna. Ranskalaiset aikovat vastata haasteeseen moottorikehitystään tehostamalla.

Vielä vuosi sitten muiden keskikastin tallien ei tarvinnut juuri huolehtia japanilaisvalmistajasta, joka tuskaili surkean voimayksikkönsä kanssa McLarenin moottoritoimittajana.

Nyt Honda on kuitenkin palannut elävien kirjoihin. Autojättiläisen suorituskyky Toro Rosson autossa on ollut niin vakuuttavaa, että myös Red Bull päätti valita yhtiön ensi vuoden moottoritoimittajakseen.

Tilanteen tiedostaa myös keskikastin herruudesta kamppaileva Renault, jonka oma kehityskäyrä on taas junnannut hieman toivottua heikommalla tasolla.

– He ovat todellakin palanneet. He ovat samalla tasolla meidän kanssamme kilpailukyvyn osalta. Se johtuu meidän Spec-C-päätöksestämme. Sen vuoksi emme voi taas nukkua ensi vuoden moottorikehityksen suhteen, Abiteboul myönsi Motorsportille.

– Meidän on laitettava perspektiiviin vuoden 2021 muutokset. Meidän on aloitettava kehitystyö niin aikaisin kuin mahdollista. Meidän on nähtävä, kuinka voisimme laittaa lyhyen tähtäimen tavoitteet tasapainoon pitemmän aikavälin päämäärien kanssa, tallijehu pohdiskeli.

Lähde: Motorsport