Formula ykkösten kauden 2016 maailmanmestari Nico Rosberg on myöntänyt ensimmäistä kertaa sarjan mahtitallin olleen hänen perässään miehen aktiiviuran aikana.

Rosberg ajoi F1-sarjassa 2006-2009 Williamsilla ja kaudesta 2010 aina mestaruuteen ja yllätyslopetukseen päättyneeseen kauteen 2016 asti Mercedeksellä. F1-uran loppu oli shokki koko F1-maailmalle, mutta Rosberg piti päänsä eikä ole palannut takaisin kilpakuljettajaksi.

Pitkä Mercedes-yhteistyö on harvinaislaatuinen, sillä ensimmäiset vuodet eivät juuri menestyksenhetkiä tarjonneet. Rosbergia arvostettiin kuitenkin aina korkealle ajotaitojensa perusteella, myös kilpailevissa tiimeissä.

Rosberg ei koskaan kertonut aktiiviurallaan muiden tallien lähentelyistä, mutta La Gazzetta dello Sportille haastatelun antanut saksalaiskuski myönsi pari vuotta uransa lopun jälkeen Ferrarin olleen hänen perässään.

– Kyllä, minusta oltiin kiinnostuneita, mutta se tapahtui jo ennen MM:ääni, Rosberg kertoo.

Todennäköisesti Ferrari harkittsi mahdollista siirtoa aikakaudella ennen Mercedeksen V6-moottoreiden aikakautta. Fernando Alonson rinnalla 2010-2013 ajanut Felipe Massa ei vakuuttanut tallijohtoa, ja brasilialaisen asema tallissa oli kaksi viimeistä kautta erittäin tukala.

On siis todennäköistä, että Rosbergia kaavailtiin talliin Alonson aisapariksi.

Mercedeksen ja Rosbergin sitouduttua toisiinsa käänsi Ferrari katseensa vapaille markkinoille, napaten edellisen maailmanmestarinsa Kimi Räikkösen takaisin talliinsa kaudeksi 2014.