Vain järkyttävä epäonni voi riistää Mercedeksen Lewis Hamiltonilta hänen uransa viidennen formula ykkösten maailmanmestaruuden. Kun kautta on jäljellä vielä neljä osakilpailua, on brittikuskilla mahdollisuus tittelin varmistamiseen jo tulevana viikonloppuna.

331 MM-pistettä tällä kaudella kerännyt Hamilton johtaa pahinta uhkaajaansa, Sebastian Vetteliä, selvästi. Ferrarin saksalaiskuljettajalla on kasassa 264 pistettä, eli takaa-ajomatkaa on 67 pistettä. Voitosta saa 25 pistettä ja kakkossijasta 18, joten Vettelin pitää onnistua, siinä missä Hamiltonin törmätessä murheisiin.

Mercedeksen vauhti on ollut viime kisoissa ylivoimaista, joten Hamiltonin mahdollinen mestaruuden varmistus ei olisi mikään yllätys jo Austinissa. Siihen riittäisi, mikäli pistepussi kasvaa kahdeksan pistettä Vetteliä enemmän.

Yksi varteenotettava tapa mestaruuden varmistamiseen olisi Mercedeksen kaksoisvoitto, joka ei tallin nykyvireellä ole mikään mahdottomuus. Mikäli Hamilton voittaisi ja Valtteri Bottas ajaisi toiseksi, varmistuisi Hamiltonin mestaruus riippumatta Vettelin loppusijoituksesta.

Mikäli Bottas voittaisi ja Hamilton olisi toinen, saisi Vettel olla viides. Tällöin Vettel voisi vielä nousta kauden päätteeksi tasapisteisiin, mutta Hamiltonilla ollessa enemmän voittoja olisi brittikuski mestari.

Kolmossijalle ajaessaan Hamilton on mestari, mikäli Vettel ei sijoitu kuuden parhaan joukkoon.