Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei suostu tuulettamaan maailmanmestaruutta ennen kauden virallista päätöstä. Tuoreessa muistissa on edelleen McLarenin kauden 2007 karu sulaminen, jolloin Kimi Räikkönen riisti mestaruuden Lewis Hamiltonin nenän edestä.

Nuori huippulupaus Hamilton oli nykyisen pistejärjetelmän laskukaavan mukaan jopa 45 pistettä edellä Räikköstä kauden lopun häämöttäessä. Kaikkien yllätykseksi Ferrari-tähti kiilasi kuitenkin britin ohi pisteissä vieden mestaruuden nimiinsä.

Mercedes-pomo Wolffin mukaan McLarenin katastrofi on hyvä osoitus siitä, ettei jalkaa sovi höllätä kaasulta hetkeksikään edes viimeisten osakilpailujen kohdalla. Vaikka mestaruus on katkolla Hamiltonille jo ensi viikonloppuna, saksalaistalli ei tingi asenteestaan.

– Se ei muuta mitään. Vuonna 2007 kisoja oli jäljellä kaksi, 45 pistettä nykyajan pisteissä ja Lewis hävisi mestaruuden. Olisiko kukaan kuvitellutkaan, että 45 pistettä voisi hävitä kahdessa kisassa? Mahdonta. Kisat käydään sunnutnaisin, eikä nopein auto välttämättä voita, Wolff muistutti Motorsportin haastattelussa.

– Meillä oli hetki kesällä, kun emme olleet nopeimpia ja voitimme silti muutamia kisoja. En haluaisi nostaa jalkaa kaasulta, sillä yksi keskeytys ja outo kisa ja kaikki katoaisi, tallijehu painehti.

Lähde: Motorsport