Kimi Räikkönen on nähnyt pitkällä urallaan formulamaailman rajut muutokset. Suomalainen esittää motorsport.comin haastattelussa oman ideansa säästöjen saamiseksi.

Kattavassa haastattelussa Räikkönen paljastaa asioita uraltaan. Mies pohtii myös nykypäivän formuloita.

Kimi Räikkönen myönsi vihdoin ”pitkään tiedetyn salaisuuden” Ferrari-sopimuksestaan

Kun haastattelija ottaa esille nykypäivän ”kirouksen” renkaista ja niiden kestävyydestä, intoutuu Räikkönen muistelemaan aikoja, jolloin sarjassa vallitsi rengassota.

[readmore from=”räikkönen kimi”]

– Vuosia sitten tallit esittivät rengasvalmistajille vaatimuksia renkaista, ja niitä valmistettiin mittatilaustyönä. Se oli luonnollisesti erittäin kallista. Nykyään Pirelli tekee renkaat, ja tallit joutuvat käyttämään paljon aikaa, vaivaa ja rahaa saadakseen ne toimimaan parhaimmalla mahdollisella tavalla autoissaan, Räikkönen toteaa.

Räikkösen mukaan vain yhden rengasmerkin mukanaolo ei ole vain hyvästä.

– Heidän ei tarvitse enää murehtia kilpailijan lyömisestä. En usko, että renkaisiin nähdään enää yhtä paljon vaivaa, ja siitä syystä renkaiden laatu on kärsinyt.

Jatkokysymyksessä muistellaan aikoja, jolloin rengassota vietiin myös testikentille. Tallit ajoivat vielä viimevuosikymmenellä rajoittamattomasti testejä, mutta säästösyistä tätä rajoitettiin, ja tätä nykyä testipäivät ovat harvinainen lisä.

Räikkösen mukaan ratapäiviä voitaisiin lisätä. Yllättävää kyllä, se saattaisi suomalaiskuljettajan mielestä jopa vähentää tallien kustannuksia.

– Tätä nykyä simulaattorikustannukset ovat niin suuria, että radalle paluu voi olla jopa halvempaa. Olen varma siitä. En tarkoita tietenkään että autoilla ajettaisiin joka päivä, mutta sopivalla määrällä testipäiviä kuluja voitaisiin laskea simulaattoriajoihin verrattuna, minkä lisäksi positiivinen asia olisi myös datan kerääminen oikean auton käyttäytymisestä.